- Hide menu

Coaching

P1120544

Aanpak in werkgerelateerde coaching

Een coachingstraject is maatwerk, vraaggestuurd en wordt in nauw overleg met jou als klant vormgegeven. Dit na een uitgebreide kennismaking in een inventariserend intake gesprek. Uiteraard aan de hand van jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte en wensen. In jouw coaching draag jij je eigen thematiek en onderwerpen aan. Je bepaald je eigen focus en samen met je coach formuleer je je eigen doelen. Dit kan bijvoorbeeld competentiegericht of oplossingsgericht zijn. In de vervolggesprekken wordt de voortgang besproken. Hierin onderzoek je wat goed is gegaan en wat je anders zou kunnen doen.

Duur van traject

Mocht je na de intake besluiten om door te gaan met coaching, dan beslaat een coachingstraject doorgaans zes gesprekken van anderhalf uur. De gesprekken worden gespreid over een periode van ongeveer drie maanden. Tussentijds is er de mogelijkheid voor contact. Tevens is er de mogelijkheid om het coachingstraject te verlengen mocht daar behoefte aan zijn.

Methodiek

Coaching van Challenge by Choice wordt vormgegeven vanuit de methodiek ervaringsleren en de methodiek Comfort Zone Management™. Dit met oog voor gedrag en resultaat. Omdat nieuw gedrag vaak de sleutel is tot verandering. Mocht je dit willen dan zou je een eigen “challenge by choice” kunnen formuleren om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. Dit geldt ook voor het exploreren van een mogelijke comfort zone. 

Zelfversterking

Het coachingstraject wordt gekenmerkt door het bieden van veel ruimte voor je eigen individualiteit en zelfversterking. Ook door focus, doel- en resultaatgerichtheid. De coach faciliteert het proces en zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf als professional kunt halen. Samen met je coach ga je de dialoog aan. Je dagelijkse werksituatie blijft hierin steeds centraal staan.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.